ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ 12.10.09

Πρόταση 1η
Το ζήτημα της κοινής ύπαρξης του 4ου Λυκείου με το ΤΕΙ, έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα που δημιουργείται με την συνεχόμενη προέλευση των μαθητών του Λυκείου στους εξωτερικούς χώρους των εργαστηρίων με αποτέλεσμα την ηχορύπανση και την ρύπανση των «κοινόχρηστων» χώρων. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνει περίφραξη στο ύψος του Κυλικείου με παράλληλη συμφωνία και συνεννόηση με την διεύθυνση του Λυκείου. Συνάντηση για αυτό τον σκοπό με την διεύθυνση του Λυκείου.

Πρόταση 2η
Αποστολή σχετικού έγγραφου από το Δ.Σ. και από τον Προιστάμενο του Τμήματος, προς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Προσωπικού Δ.Ε., Τμήμα Α΄ (Διορισμών) με βασικό αίτημα την ένταξη του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ στον κλάδο ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ. Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος της Πληροφορικής & ΜΜΕ ικανοποιεί τα περισσότερα επιστημονικά κριτήρια ένταξης στον κλάδους Πληροφορικής.

Πρόταση 3η
Σύσταση διαπαραταξιακής με σκοπό τον καθορισμό των χώρων αφισοκόλλησης.

Πρόταση 4η
Αποστολή εγγράφου με το οποίο θα κοινοποιούμε στο Συμβούλιο του ΑΤΕΙ Πάτρας την πρόσληψη μόνιμου Βιβλιοθηκονόμου για την στελέχωση της βιβλιοθήκης του Παραρτήματος Πύργου. Σε αντίθετη περίπτωση να ζητήσουμε την απόσταση ατόμου από την Νομαρχιακή ή την Δημοτική αρχή το οποίο θα έρθει σε συνεννόηση με την διοίκηση του ΑΤΕΙ Πάτρας.

Πρόταση 5η
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνει σύσταση Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 21.10.09 με τα εξής θέματα:
α. Εξελίξεις στο κτιριακό
β. Ενημέρωση των νεοεισαχθέντων για τα προβλήματα του Ιδρύματος
γ. Λοιπά τρέχοντα θέματα





Είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από το 1992 με τους κλάδους ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ και ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ εξαιτίας μια αλλοπρόσαλλης πολιτικής που έδινε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε πτυχιούχο AEI και ΤΕΙ να διοριστεί στους κλάδους αυτούς. Ως αποτέλεσμα των πολύχρονων αγώνων των Πληροφορικών, το ΥΠΕΠΘ αναγκάστηκε το 2003 με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 8 του Ν.3194/2003 να αναγνωρίσει ότι μόνο πτυχιούχοι Πληροφορικής ΑΕΙ και ΑΤΕΙ έχουν δικαίωμα μόνιμου διορισμού στους παραπάνω κλάδους.
Ωστόσο, είχε ήδη δώσει τη δυνατότητα διορισμού στον κλάδο ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ σε όλους ανεξαιρέτως τους διπλωματούχους ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανικούς υπολογιστών, παρά το γεγονός ότι στα οικεία τμήματα έχουν θεσπιστεί κύκλοι σπουδών, με αποτέλεσμα όσοι ακολουθούν σπουδές ενεργειακού κύκλου να μην έχουν ουσιαστικές γνώσεις πληροφορικής. Παρά τις αντιδράσεις της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, και του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής (http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=140) τον Ιούνιο του 2004, το ΥΠΕΠΘ προχώρησε ένα ακόμη βήμα παραπέρα: εξομοίωσε τους παλαιούς ηλεκτρολόγους μηχανικούς με τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς και μηχανικούς υπολογιστών δίνοντας δικαίωμα διορισμού σε θέσεις καθηγητών του κλάδου ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ σε χιλιάδες πρόσωπα που δεν έχουν σπουδές πληροφορικής (παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν.3255/2004).
Ο κατήφορος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με το συμπληρωματικό Προεδρικό Διάταγμα 268/2004, το οποίο επαναπροσδιορίζει τα προσόντα διορισμού στους κλάδους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΠΕ19 Πληροφορικής ΑΕΙ και ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ, τα οποία αρχικά είχαν οριστεί στο ΠΔ 118/1995, προστίθενται νέα τμήματα στους κλάδους αυτούς. Στον κλάδο ΠΕ20 Πληροφορικής ΤΕΙ, εντάσσονται τμήματα όπως τα ΤΕΙ Αυτοματισμού, με χιλιάδες παλαιούς αποφοίτους, οι οποίοι δεν έχουν τις απαιτούμενες σπουδές πληροφορικής, αλλά και το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος Αυτοματισμού δεν ήταν και δεν είναι η Πληροφορική. Επιπλέον και στους δύο κλάδους εντάσσονται τμήματα χωρίς τα προγράμματα σπουδών τους να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις για να μπορούν να χαρακτηριστούν τμήματα Πληροφορικής .